nak klik pon bolehlah =)

Saturday, November 26, 2011

Friday, November 25, 2011

study yok

salam u olls..


rase sekejap jea masa berlalu. tuptaptuptap semester kalini dah nak habis. heaven. the most scary part plg aku takut and gerun utk dis sem for sure national quiz harituh. habis jea national kuiz, hilang satu beban yg sgt besar. serious. diberi kepercyaan utk membawa nama UIA is one part. another part, how I put the effort to carry universty's name. hahaha. one week before, my team and i kene berkampung study until 2-3 am. bangun tidur terus bukak laptop search anti-cancer agent etc. kelas pun ponteng sbb nak study. serious kalau aku rajin camni everyday, mesti cemerlang gemilang terbilang eden.hahaha.



sehari before national kuiz harituh, we all dah decide sampai pre-lim je pun cukuplah. x sanggup nak tempuh utk hari ahad pulak. then when the day come, tengok muke lecturer2 yg penuh harapan, terus aku determine nak menang. then after jawab soalan bertulis, terus rase down. oooooh. susah yg teramat. lagipun what do u ecpext nak senang kan dlm national kuiz. and maybe rezeki kitorang sampai kE final and at last become the champion! yehooooo. ;D


serious aku rase x conribute sgt dekat senior2 since im the only 3rd year in my team. yg lain 4th year. tapi bile ade committee bagitahu my marks dlm ujian bertulis helps my team alots, terus rase blink2. teror jugak aku hentam rupenye. hahaha.


srious guys, from deep of my heart,im not into book worm punye orang. im prefer more into sports kind. olahraga. futsal. handball. i can handle all those things. but when it comes into training yg involvekan buku, serious rase stressed out habis. tiap malam kol ayah minx nasihat. kol farid mengadu benci2 semua. huhuhu. tapi, bile dah menang and beat all the chinese and indians, rase bangga allah jea yg tahu. berdiri atas pentas with lots of cameras, medias, with trophy cash money and tengok our lecturers smiling, seriously this is the experience yg x boleh jual beli.


nak berjaya is not easy. but jalan utk berjaya sgt banyak. just choose which one it suit with you. to success, you have to give a lots of things. mostly TIME and ENERGY. then Allah will rewards you ;D argh, im missing the moment stay up with them. erk???


" pejam mata tempuh apa saja dgn senyuman"

Tuesday, November 22, 2011

CHAMPION !!!

Salam =)


11 universities

20 teams

5 members per team

minorities are MUSLIM

but we proved MUSLIM can excel!


we're the CHAMPION of 3rd National Pharmacy Quiz 2011 =)

alhamdulilah....

Tuesday, November 8, 2011

cinta hati edisi 2







main sembur air liuq




makan time!


most fav pic









peace no war


syok borak ngn atuk die

Saturday, November 5, 2011

cinta hati










untung jadi yg pertama

salam =)


dalam family, aku adlah anak kedua. and none of my siblings yg dah kahwin. NONE. so, when u're the first one yg akan kahwin, surely excited dia tu lain sikit. bak kata ayah aku " takde parents yg tak happy when their children are gettin married". sadly, im not the first one yang akan kahwin. untunglah along. 2 minggu lepas mak dah kol tanye waktu aku free yg x clash dgn exam aku for this semester. and for sure, parents aku choose date yg all my siblings are free. but then, tak sangka pulak tahun ni jugak along akan bertunang. ish! rase cam baru semalam pergi sekolah rendah agama dgn along. alih2, she's gettin married soon. hahaha.


aku tengok, mak ayah lah orang paling excited bile nak dapat menantu. sampaikn ayah fully sponsor along dari A-Z. hari ni along pergi kerja. and, aku lah mangsa ikut mak ayah pergi sogo, semua house, haritson, gulatis carik barang2 hantaran and baju tunang. minggu depan pun mak ayah nak pegi singapore carikkan kain utk hantaran. gile excited. eh, actually, aku pun excited jugak. dari pagi smpai ke petang mengadap internet order macaron and cup cakes for hantaran tunang. ish ni baru bertunang kan. tahun depan kahwin mmg rabak bapak aku. ehehe. time dekat sogo, mak ayh carik tempat tuk letak barang hantaran. and suddenly mak berkenan somethg. tengok harge mcm x berbaloi utk hantaran tunang. but, ayah kate memndangkan dis is his first child punye wedding, beli saje sambil pejam mate and cekalkan hati. ahahha. mak kate nanti angah tunang boleh pakai jugak. see! aku dapat second hand punye. wakaka. zaman aku kahwin nanti for sure design dah lain. ayah mesti tukar taste dah time tuh.



simple, elegant tapi mahal! untung jadi along. haha.


tengah penat2 berjalan carik baju tunang along, suddenly adik aku timbulkn satu pesoalan yg buat mak ayah aku berfikir. hahaha. " macam mane kalau along x jadi tunang?". senang je mak aku jawab, "macam tuh angah je la bertunang time tuh". kahwin ini actually bkn benda yg kecil. makan belanje yg sangt besar aku rase. dekat sini aku dah nampk pergorbanan mak ayah esp ayah. dari kami kecil sampai ke besar duk tanggung itu ini. bile anak nak kahwin pun dia sanggup sponsor. how lucky we are.


pagi tadi ayah cakap senang kalau aku nak bertunang sekali ngn along. but then, aku cepat2 geleng. NO! im not ready. jase mak ayah sgt besar. then ayah mcm paham and ayah cakap dkt mak, " angah nak bawak kite pergi UK sekali dgn dia time phD nanti". wakakaka. insyaallah. i will.


p/s: mak x boleh tidur pikir barang hantran along. aku pulak x bole tidur pikir nak tempah baju macam mane nanti. hahaha

si perantau balik beraya

salam

salam aidiladha utk semua kwn2. dr minggu lepas aku dah x sabar nak balik rumah. even otak dok kalut pikir pasal national kuiz yg x study lagi, hati still meronta2 nak balik rumah. dlm kelas tyme lectures pun aku boleh berangan bestnya kalau dapat main dgn akak n adik kat rumah. heaven. semalam dlm bus dekat temerloh lagi aku dah siap kol ayah update aku dah sampai mane. then ayah kate nak bawak skali kakak and adik time amik aku. hepi! alih2 aku dah sampai destinasi, ayah kol bagitahu jalan jem. MENUNGGU adalh bnde yg paling aku kurg gemar. tp memandgkan ayah orang yg ditunggu, so, x jadi lah nak marah. ehe. then, masok2 kereta tengok si kecik tengah tidur. comelnya. terus hilang penat menunggu. =)