nak klik pon bolehlah =)

Tuesday, November 9, 2010

kereta i nanti nak yg..

salam semua ;)

owh.hepynyer internet laju dan x buat hal macam harituh.boleh update blog den ni hah.huhu.as usual.harini dah lepas satu lagi paper essay, PHARMACY PRACTISE. subjek nih name jer practise.tapi exam die essay ugak.haiyok.x seswai kn? memg2.aku da kate patot exam kene practise la.practise buat.bukan practise menulis.huh.tp tapelah.nak bebel banyak2 pon x gune.x kn dapat ubah pape.he3.sebenarnye, aku nih x boleh duduk sengsorg.lg banyak aku duk sengsorg, lg banyak aku berangan.macam tiap kali exam nih lah.time aku dok sibuk study lah aku sibuk jugak nk berangan mcm2.uhoo.tapi memandangkan exam kali ni agk scary dan x syiok.aku pun banyak lah berangan yg aku da habes belajar n suadh pun berkonvo. ;P time nih baru la hati tenang.he3.x de serabut2 nak pikir exam.(keje xde masalh kn? erk?).hu3.

ouch.aku tahu semua orang mesti da berangan2 time keje nanti da paki kete ape.beli rumah besar mane.nk spend duet every month kat sape.he3.aku tahu3.sebab aku pun cenggitu.tapi skang nih aku lebih pkir nak pakai keta ape nanti.hu3.ouh, ak ni duk berangan nak pkai kete ape.lesen ade dah ke syg oit?he3.sudak ok! berstatus bukan P lg.jus nak bwak jer terkial2.ha3.bukan salah aku pun.tapi ayah aku yg x confident ngn diri aku.die kate aku suke sngat berangan time bawak kete.jalan lurus pon aku bawak senget.ha3.jadi, disbbkan itu.memang kat umah aku bawak kete pun jarang2.nak pegi mane aku akn dihantar dan diamik oleh orang.sgtlah manje liyana oi.sampai jalan balik umah pn aku x ingat.dasat kn? he3.standard la. urat kat pale aku yg part ngafal jalan da putus.tuh yg lemah sket.;P same lah jugak bile kat kuantan.lagi lah aku x penah pegang stereng.semua kete manual je yg ade.ape class kn.gear pun aku x tahu yg mane.ha3.

okay.kite cite plak pasal kete idaman aku.waktu dolu2 kan.ni dolu2.aku ni bile orang tny suke keta ape.aku mesti jawab CRV.penah tuh abg yg ngajar aku bwak kete ckp "owh, honda CRV".aku g jawab."x la bang.CRV.bukan HONDA".ha3.sengal kn.bajat kate suke.CRV pn aku x tahu datang dr kluarga HONDA.he3.ke korang pun x tahu?kah3.gelakkan diri sendrik jugak.cetek betol ilmu waktu tuh pasal kete.tapi disbabkan aku ni keputusan jenis berubah2.so, bile aku nmpk MURANO lawa.aku pun ske MURANO.bile aku nmpk HARRIER cun.aku sgkot kat HARRIER.pelik kan aku nih ske kete jenis MPV.he3.maybe sbab sudah sedari kecil aku biase naek kete besau2 kot.jadi i reti naek yg kecik. sempit u ;P

tapi kan.bile dah masok uni dan jadi semakin bijak berpikir.aku pun da tukar la taste dekat kereta nie.dari suke kete yg besau.aku beralih kat yg kecik2.n nampak lagi remaje.he2.bak kate ayah aku.aku ni pompuan.beli yg kecik2 sudah.nk masok parking pun senang.xde lah jahanam kete.ha3.(part ni yg pentg).skarang ni ade 4 list dalam pale aku yg ak nk grab pas habes blajar nati.skarang ayah n makcik2 aku train aku jadi org susah.besekan jalan kaki g kelas.baru ilmu berkat nampk mcm aku bersusah payak nk pi carik ilmu dgn berjln kaki.erk?bole ke cenggitu?sob3.

tape3.nati habes je balajar bulan 3 2013, aku hope ayah kuarkan la aku sebijik kete antre 4 dibawah nie.plsh.....T-T.ayah pilih la mane2 yg ayah nak.angah x kisah ;) aik, mesti korang pelik nape nk awal sangat kn kete. iyolah.dah den ni jalan balik umah pun x ingat.(jalan balik UIA pn dr bandar pn aku failed).mestilah kene practise jalan2 yg wujud kat KL nun.mahu ti tiap kali g keje aku sesat.sesat yg x jumpe jalan pulg x ke naye.agpon, mestilah kene polish skill yg da berkarat nie.bile skarang orang suh aku practise sket2.aku tamau.nak rehat.sebab aku dah penat belajar.malaih la nak penat belaja bawak kete pulak.ha3.

tapi kan.cane kalau gi keje nanti pun ayah nak hantar n amik jugak eh? erk T-T .ade possibilty ok.sebab korang x tahu ayah aku jenis cane.sanggop bersusah payah demi anak2 lagi2aku.ha3.lagi lah poning pale den kalau laki den pon jenis cm ayah den.x dapt la nk realisasikan impian bawak kete sambil pkai shades pastuh susun kasot banyak2 kat bonet (jimat x yah ade almari kasot kt umah).n sangkut white coat kesayangan kat bhgn belakang.fuyooo.smart gil........;) sori2..terlebih sudah.ha3.

ok ayah.jom lah pilih nak belikan angah kete yg mane satu ;P eh, ke ade gak orang laen yg nak belnja? he3.plshh..satu jerk.(ko ingt hrga kete ni sengget ke liyana?)



ok.kete aku nih name die SUZUKI SWIFT.(abaikan no plat die ok.time nih aku hntar p repair kt oversea).ha3.. ayah kate nih mahal sket.mampu ke ak nk byar bulan2? erk? T-T dah la ayah cadang beli yg kaler die metalic.tgok hrge sket?? he3.mahai noh. sbb kete nih under luxury ler.ikat pewot lah den nti.ni sume salah maklong aku.sape suh die pkai.kn aku dah aku berkenan. ;) kalau yg ni aku nk kaler maroon or biru metallic.mane2 pun x kisah.he3.


kete ni baru masok list aku.name saye SUZUKI ALTO.name pn da chumil.macam altoman jerk.ha3.aku rase kete ni murah sket.tuh yg berangan nk sebijik.murah bape? google sendrik la yer.he2.dis one i choose pink!!!!!

okey.name incik ni ialah NISSAN LATIO.aku suke sbb name die start ngn L.L kn for liyana.ha3.xdelah.kete ni mmg lawa n sporty.n jarang nampak kt jalan raye.baru best pakai kete yg orang jrang pkai.dis one i choose WHITE color. ;P .



last kali.kete MYVI.tp ak x nak yg MYVI biase2 tuh.X lawa sgt.aku nk Special eidtion punye lah.nampk mantop sket.lagi2 kalau kaler oren.nampak macho jer kn kalau bawak (even korang bwak slow mcm kure2 pun still nmpk macho).tol x?he3.


:: ok lah.tuh je nak kongsi.baek kn aku.berangan kete yg murah2 jerk.he3.saje nak kasi senang laki aku nanti nk kene tlong byar tiap bulan ;P. wah.over noh.kalau die bace ni.konpem pkir 100x nk kawen ngn aku. ;) xper.i x heran.i ade gaji sendrik lah (gaye bongkak lg sombong).huwaa.byarkan i down payment rm10k pun i da bersyukur 7 hari 7 mlm taw. anyone? ;) ::

2 comments:

  1. mazda6, lancer sportback, honda accord, hummer

    ReplyDelete
  2. aku low profile..pkai murah2 jerk..hahaha

    ReplyDelete